Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Újabb botrányos hackertámadás egy "F#ck off" miatt!  (Megtekintve 1018 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
Újabb botrányos hackertámadás egy "F#ck off" miatt!
« Dátum: 2017. Szeptember 25. - 09:42:37 »
Nemrégiben csitult le idehaza a nagy BKK és T-System botrány. A technikai szempontokból nevetségesen gyenge adatvédelmi kiskapukat kijátszó 18 éves fiú végül "épp bőrrel" megúszta a történetet, mert a közösségi média egy emberként állt mellé a nagy vállalatokkal szemben. Mára már a történetből csak az a 46.000 leggyengébbre értékelt, 1-es csillaghalmaz maradt a botrány után, ami a BKK Facebook oldalán emlékeztet a történtekre.

Külföldön viszont ismét egy közismert szervezet húzta a rövidebbet, a hazainál sokkal komolyabb biztonsági réseket kihasználó kiberbűnözőkkel szemben. A YouTube-on is komoly zenei területet képviselő Vevo videóival már mindenki találkozhatott, hiszen sok külföldi művész és lemezkiadóik állnak velük kapcsolatban. A támadást az az OurMine csoport idézte elő akik korábban az HBO Twitter fiókját is feltörték és ők vették át a Facebook alapító Mark Zuckerberg Pinterest és Twitter fiókja felett is az irányítást, de ők állnak a BuzzFeed és a TechCrunch feltörése mögött is.

A "békés" tájékoztatásuk alatt – amikor az egyik hekker a Vevo alkalmazottjának elújságolta, hogy mit tettek és meg akarta őket nyugtatni, hogy nem fogják megosztani a szigorúan titkos adatokat – a Vevo munkatársa csúnya szavakkal koptatta le a támadót.

A Vevo munkatársának rövid de tömör válasza kb ennyit tesz magyarul:
"B#sszátok meg, úgy sincs nálatok semmi!"

Ekkor döntött úgy a csoport, hogy mégis csak közzéteszi azt a 3.12 terabájtnyi belső adatot, amit eltulajdonítottak tőlük. Ezek között vannak irodai dokumentumok, videók, promóciós anyagok és különböző kampányokhoz használt tartalmak. Az adathalmaz legérzékenyebb pontja talán az a lista, ami a velük szerződött világhírű művészek személyes adatait tartalmazza.

Ez talán egy intő példa lehet mindenki számára, akit támadás ér, hogy milyen hozzáállással kell indítani egy beszélgetést ha már megtörtént a baj!

Forrás: https://nakedsecurity.sophos.com/2017/09/17/vevo-hacked-3-12-tb-of-data-leaked/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Újabb botrányos hackertámadás egy "F#ck off" miatt!
« Dátum: 2017. Szeptember 25. - 09:42:37 »
Reklám - tagoknak nincs: