Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Riporter fiókját bannolta a Google a terrorizmus segítésének gyanújával  (Megtekintve 1353 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
A YouTube elkezdte komolyan bannolni az olyan felhasználói tartalmakat, melyek a terrorizmust támogatják. Ennek eshetett áldozatául az oknyomozó riporter Alexa O’Brien fiókja, akinek nem csak YouTube csatornáját függesztették fel, de a Gmail és Google Drive fiókjait is. A hírek szerint később kiderült, hogy egy Google alkalmazott tévesen minősítette az újságíró anyagait terrorista propagandának.

O’Brien korábban több figyelmeztetést is kapott a YouTube-tól, három videóját jelölték meg indokolatlan erőszak címkével. Eközben egyik videó sem tartalmazott erőszakot, kivéve egyet, amelyben amerikai pilóták lőnek iraki civilekre. Ez a videó amúgy már évek óta széles körben elérhető a YouTube-on.

Az újságírónő fellebbezett a döntés ellen, s azt tapasztalta, hogy dacára a számos bosszúságnak, koránt sem garantált a fair döntés. A YouTube csatornáját már törlésre jelölték, s kizárásra került Google Drive-járól. Utóbbin több száz órányi kutatás, évek munkája volt.

Alexa O’Brient egy életre eltiltották a más YouTube csatornák létrehozásától, melyre csak minimális magyarázatot kapott, azt is nulla emberi közreműködéssel. A kutatási anyagok, melyet közül sok máshol nem volt hozzáférhető, örökre eltűntek a süllyesztőben.

Az ügy végül szerencsésen végződött, de ez valószínűleg csak a médiafigyelemnek köszönhető. O’Briennel telefonon beszélt a Youtube és a Google képviselője, s elmondták, az automata tartalomblokkolás ellenőrzésekor egy Google-alkalmazott hibázott. Ezért kerültek felfüggesztésre a fiókok.

Alexa O’Brien YouTube fiókját a telefonos egyeztetés után visszaállították, Gmail fiókját elérhetővé tették, s Google Drive anyagjai is előkerültek a törlésből. A három törölt videó közül csak 1 nem lett meg, érdekes módon nem az, ahol az embereket lövik, hanem egy teljesen erőszakmentes videó.

A YouTube-re egyébként percenként kb. 400 órányi anyag kerül fel, s a cégre nagy nyomást gyakorolnak az amerikai és európai kormányok, hogy tegye elérhetetlenné a rajta lévő terrorista propagandát. A YouTube emiatt indította el mesterséges intelligencia alapú szűrését, ami, mint a példa mutatja, még bőven nem hibátlan.

Forrás: http://gizmodo.com/journalist-nearly-banned-from-youtube-and-gmail-for-pos-1815314182Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Reklám - tagoknak nincs: