Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Bedurvul a Google Street View: Jönnek a HD utcaképek!  (Megtekintve 1031 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
Bedurvul a Google Street View: Jönnek a HD utcaképek!
« Dátum: 2017. Szeptember 18. - 06:56:16 »
Nyolc éve már annak, hogy a Google nagyobb fejlesztést eszközölt volna az egész világot behálózó utcakép készítő rendszeréhez. A szolgáltatást Magyarországon is előszeretettel használjuk sok százezren, így e frissítésnek sokan fogunk örülni. Hiszen sokkal jobb minőséget ígérnek a készítők.

Nemcsak az algoritmust de magát a képeket készítő kamerát is átformálták a szakemberek. Az új kamera méretében sokkal kisebb és HD minőségű képeket fog tudni készíteni. A közlemény szerint a kis méretük ellenére, sokkal szebb, kristálytiszta képek készítésére lesz alkalmas az eszköz, amely egyszerre két HD kamerával fog operálni.

Az új autókon lévő, modern képkészítő eszközök olyan extra funkciókkal is fel lesznek szerelve, mint a boltok nyitvatartási ideje alapjának felismerése. A mesterséges intelligencia kigyűjti a címek és nyitvatartási időket, azokat párosítja és meg is jeleníti majd plusz információként az adott helyszínhez.

A Google ingyenes, Street View projektjének sikere nem csak a felhasználói számban, de adatmennyiségben is mérhető. Az elmúlt évek során ugyanis a Google munkatársai, több mint 80 milliárd képet készítettek és több mint 10 millió kilométert tettek meg. Az új kamerák kevesebb adattal is képesek lesznek a jobb minőségre és a pontosabb képillesztésre, így a korábbi 15 kamera helyett elegendő lesz 7 is a rögzítéshez. További újdonságként egy lézeres radart is bevetnek az autókon, amellyel a képek mélységét tudják jobban visszaadni majd a programban.

Forrás: http://www.bbc.com/news/technology-41082920Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Bedurvul a Google Street View: Jönnek a HD utcaképek!
« Dátum: 2017. Szeptember 18. - 06:56:16 »
Reklám - tagoknak nincs: