Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: A jövő eljött: futurisztikus szemüveget mutatott be az ASUS  (Megtekintve 1001 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
A jövő eljött: futurisztikus szemüveget mutatott be az ASUS
« Dátum: 2017. Szeptember 15. - 13:37:52 »
Pár éve még csak a filmekben lehetett efféle kütyüt látni és kölyök ábrázattal álmodozhattunk csak róla, hogy majd egyszer – talán még a mi életünkben – kézbe vehetünk majd egy hasonló eszközt. Úgy néz ki, hogy felpörögtek az események a technika világában és a jövő elérkezett hozzánk. A 449 euróba kerülő, mindössze 135.000 Ft-ért ajándéknak számító készüléket már bárki beszerezheti otthonra is magának.

Az ASUS lepte meg ugyanis a Windows 10 felhasználókat egy modern kevert valóság alapú készülékkel. A gyönyörűen mintázott, külsejében is tökéletes 3D szemüveg ugyanis nem csak a kiterjesztett valóságot, de a virtuális valóságot is ötvözi egy készülékben. Ez azt jelenti, hogy a szemüvegen keresztül láthatjuk a valóságot, a valós környezetünket, de a valós világunk kiegészül virtuális 3D elemekkel amikkel interakcióba léphetünk.

Tiszta sci-fi érzés, egy ilyen eszközt használni, ami 3K felbontásban 90Hz képfrissítéssel vezet be egy új, ismeretlen világba. Nemrég még a mozis 3D filmeken csodálkoztunk, majd a fejekre szerelhető óriás VR szemüvegeken ámuldoztunk, most pedig itt egy új eszköz ami egy olyan új kevert valóság hírnöke lehet, ami még számtalan, eddig ismeretlen területre fog innovatív megoldásokat hozni a következő években.

A készülék modern külsejéről a következő reklámvideó is büszkén árulkodik: https://www.youtube.com/watch?v=ZwxloWy2wTo

Forrás: https://www.engadget.com/2017/09/03/asus-mixed-reality-headset-ifa-2017/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

A jövő eljött: futurisztikus szemüveget mutatott be az ASUS
« Dátum: 2017. Szeptember 15. - 13:37:52 »
Reklám - tagoknak nincs: