Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: A YouTube-mp3.org pert vesztett a kiadók ellen  (Megtekintve 898 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
A YouTube-mp3.org pert vesztett a kiadók ellen
« Dátum: 2017. Szeptember 08. - 14:31:17 »
Tavaly számos kiadó összefogott, s beperelték az egyik legnagyobb YouTube-ripping weboldalt, a YouTube-mp3.org- ot. A kiadók az oldal teljes leállítását, s jogsértésenként 150000 amerikai dollár kártérítést követeltek.

A kért összeg pedig hatalmasra rúgott, hiszen a beadványuk szerint a YouTube-mp3 havonta 60 millió látogatót vonz, s több tíz-száz millió illegális letöltést szolgál ki. A hasonló oldalak azzal értek el ekkora forgalmat, hogy segítségükkel mindössze a YouTube link megadása után letölthető a videóból átalakított zeneszám vagy maga a YouTube videó.

A pert indító csoportot vezető RIAA elnöke tavaly azt nyilatkozta, hogy nem szabadna ilyen könnyen elérhetővé tenni a rippelést, s az ilyen weboldalaknak vagy alkalmazásoknak nem szabadna előkelő helyen végezniük a keresőmotorok találati oldalain vagy a szoftverboltok letöltési listáin.

Úgy tűnik, a per elérte célját. Bár a bíróság még nem hirdette ki, a YouTube-mp3.org tulajdonosa kártérítést fizet a kiadók csoportjának. Az összeg nem nyilvános, de az biztos, hogy a tulajdonost a jövőben eltiltják a hasonló weboldalak üzemeltetésétől.

A YouTube-mp3.org domain név is az egyik kiadóhoz vándorol, így ott nem folytatódik a YouTube videók zenévé konvertálása, legalább is, ingyenesen biztosan nem. A csatát a kiadók nyerték, ahogy más téren is egyre nagyobb sikereket érnek el a ripping elleni harcban.

Az interneten egyre-másra tűnnek el a hasonló szolgáltatásokat nyújtó weboldalak, s az alkalmazásboltokban pedig eltávolításra kerülnek a ripping alkalmazások. Legutóbb például a ProTube alkalmazást távolították el az App Store-ból, miután a Google többször is kérte az elérhetetlenné tételét.

Forrás: https://www.engadget.com/2017/09/04/youtube-ripping-site-settles-lawsuit-record-labels/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

A YouTube-mp3.org pert vesztett a kiadók ellen
« Dátum: 2017. Szeptember 08. - 14:31:17 »
Reklám - tagoknak nincs: