Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Putyin szerint a mesterséges intelligencia tökéletesítője uralhatja a világot  (Megtekintve 620 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
Az Engadget friss cikkében elemezte Vladimir Putyin beszédét, aki szeptember 1-én egy nyílt napon beszélt az új iskolaév megnyitójaként. Élőben több mint 16000 diák és tanár hallgatta végig, a közvetítéseket pedig egymillióan követték.

Az orosz elnök az összegyűlt diákok előtt elmondta, hogy szerinte a jövő a mesterséges intelligenciáé. Ez igaz nem csak Oroszországra, de az egész emberiségre is. Kiemelte, hogy akárki is tökéletesíti először az AI-t, a világ uralkodójává válhat.

Putyin sietett hozzátenni, hogy nem szeretné, ha bárki is monopolizálná ezt a területet. Elmondta, hogy ha Oroszország lesz az első, akkor tudását ugyanúgy megosztaná az egész világgal, mint teszi azt ma a nukleáris technológiájával.

Az orosz elnök a 45 perces beszéde során érintette az űrkutatás, a gyógyászat és az emberi agy teljesítőképességének területét is. Szerinte például az emberi szem mozgatásának elvét számos rendszer működtetésénél fel lehetne használni, de az emberi viselkedés tanulmányozása extrém körülmények között kihathat a jövőbeni űrkutatásra is.

Az Engadget párhuzamot vont Putyin beszéde és Elon Musk egy korábbi nyilatkozata között, akiről közismert, hogy nagyon szkeptikus a mesterséges intelligenciával szemben. Ő azt mondta, hogy a mesterséges intelligenciáért folytatott nemzetek közi verseny fogja kirobbantani a III. világháborút.

Ráadásul Musk szerint egy újabb világégéshez nem is szükségesek majd a szűk látókörű politikusok. Elég lesz az is, ha egy mesterséges intelligencia majd a megelőző csapást tartja a győzelemhez vezető megoldásnak, s beindítja az egész gépezetet.

Forrás:
https://www.engadget.com/2017/09/04/putin-says-ai-leader-will-rule-the-world/
https://www.rt.com/news/401731-ai-rule-world-putin/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Reklám - tagoknak nincs: