Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Építsd magad számítógép gyerekeknek, aprópénzért  (Megtekintve 888 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
Építsd magad számítógép gyerekeknek, aprópénzért
« Dátum: 2017. Szeptember 02. - 10:38:56 »
A mai elkényelmesedett világban mindenki megszokta már, hogy csak a kezébe veszi a legújabb okostelefonokat és használja a rajta lévő applikációkat. Ugyanez a helyzet a számítógépekkel is: bekapcsoljuk és kényelmesen kattintgatunk kedvünk szerint a telepített programok között.

A jövő nemzedéke azonban most lehetőséget kap, hogy ne csak felhasználóként szemlélhesse a dolgokat, hanem ő maga is építhessen egy saját számítógépet. A 120-150 dollárért (alig több mint 30.000 Ft) megvásárolható "Csináld magad számítógép" készlet azokat az informatikai beállítottságú fiatalokat célozza meg, akiknek nem elég az iskolában kötelezően előadott számítástechnika óra és valami többre vágynak.

Egy angliai start-up terméke az az apró kütyühalmaz, ami gyönyörű csomagolásban érkezik a megrendelőkhöz, hogy azok a számtalan alkatrészből végül egy mini computert rakhassanak össze. A billentyűzettel is rendelkező mini számítógép nem csak a hardveres alapokba vezeti be a fiatalokat, hanem a rajta futtatható programozási nyelvre ösztönző kódkavalkádból is kedvükre válogathatnak.

A saját mini számítógépünkben egy alap Linux operációs rendszer fut és többek között Python programozási nyelvet és a Javascript alapjait is elsajátíthatjuk általa játékos formában. Több játékkészítő alkalmazás is a gyerekek rendelkezésére áll, hogy jókedvűen, szórakoztatóan kapjanak kedvet a programozás elsajátításához. Természetesen a gépünkön már előre telepített Youtube applikáció és Minecraft játék is várja a vállalkozó kedvű gyerekeket.

A Kano fantázianevű csomag készítői szerint, több mint 150 óra szórakozást kínál a készülékük, aminek bevezetését talán a hazai piacon is sokan fogadnák tárt karokkal. Egyelőre az Amazon-ról rendelhető meg a következő linken keresztül: https://www.amazon.com/gp/product/B00WRGTVWI/

Forrás: http://mashable.com/2017/08/31/kano-diy-computer-kit-for-kids/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Építsd magad számítógép gyerekeknek, aprópénzért
« Dátum: 2017. Szeptember 02. - 10:38:56 »
Reklám - tagoknak nincs: