Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Már többen választják a Netflixet, mind a tévét  (Megtekintve 685 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
Már többen választják a Netflixet, mind a tévét
« Dátum: 2017. Augusztus 29. - 07:03:41 »
Az nem újdonság, hogy a napjainkban éppen zajlik a tévézés forradalma. Az sem, hogy az egészet a Netflix indította be igazán. A streaming szolgáltatás 1997-es elindítása óta kínálja egyre növekvő számban a sorozatokat és filmeket a felhasználói számára, s kínálatával már átvette az uralmat a (korábbi) tévénézőkért folytatott harcban.

A Hub Entertainment Research nemrég egy felmérést végzett olyan emberek között, akik legalább heti 5 órát tévéznek. A válaszadók közül minden ötödik hivatkozott úgy a Netflixre, mint a televíziós tartalmak elsődleges forrására. A sorrendet még mindig az élő tévéadás vezeti 47%-kal, ezután jön a Netflix 19%-kal, majd őket követtik a digitális adathordozók 13%-kal, az on demand videoszolgáltatások 4%-kal, a Hulu 3%-kal és az Amazon Prime Video 2%-kal.

Első ránézésre a 19% nem túl erős, de ez az érték 2016-ban még csak 15% volt. Még érdekesebb az arány, ha a 16 és 24 év közötti megkérdezetteket nézzük, köztük már egyértelműen a Netflix az uralkodó a maga 50% feletti arányával. Nem mellékesen ennek a korcsoportnak a választása előre vetíti a Netflix további térnyerését is.

Az emberek válaszai arra is rávilágítottak, hogy az eredeti tartalomkészítés a nyerő. Erre mozdult el a piac, s a Netflix is számos saját tartalmat állít már elő. Iparági hírek szerint A Disney is érkezik 2019-re a saját streaming szolgáltatásával, mely tovább növelheti a hasonló szolgáltatók térnyerését az élő televíziós adásokkal szemben.

Forrás: http://www.makeuseof.com/tag/viewers-choosing-netflix-live-tv/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Már többen választják a Netflixet, mind a tévét
« Dátum: 2017. Augusztus 29. - 07:03:41 »
Reklám - tagoknak nincs: