Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: A Google Chrome hamarosan képes lesz tartósan némítani a weboldalakat  (Megtekintve 921 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
A Google Chrome fejlesztőcsapatának egy tagja elárulta, hogy tesztelés alatt áll a Google vezető böngészőjének új funkciója. A segítségével el lehet majd némítani az olyan weboldalakat, amelyek jelenleg még az automata lejátszási megoldásaikkal zavarják a felhasználókat.

A Google Chrome jelenleg is lehetőséget biztosít egy lapfül elnémítására, a fül bezárásakor azonban a némítás elfelejtődik. Így a webhely következő meglátogatásakor újra el kell végezni a műveletet. Erre a problémára nyújt majd megoldást a tervek szerint az új funkció, mellyel egy weboldal egészen addig némítva marad a Chrome-ban, míg a felhasználó szándékosan el nem távolítja a korlátozást. Az új funkció már ki is próbálható a Google Chrome még kísérleti fázisban lévő Canary verziójában, ahol a Secure gombra kell kattintani a címsor bal felén, majd a felbukkanó menüben nullára venni a hangerőt.

A hírek szerint már az Apple is dolgozik olyan megoldáson, melynek segítségével az automatikusan induló lejátszások hangja nem zavarja a felhasználókat. Ők azt a megoldást választották, hogy a Mac OS következő, High Sierra fantázianevű verziójához egy frissített Safari böngészőt mellékelnek. Ez egészen addig le fogja állítani az automatikusan induló videók lejátszását a böngészőben, míg a felhasználó kifejezetten kéri a videó elindítását.

A fejlesztésekkel a Google és az Apple is nagy fricskát adna az automatikus lejátszást nem régiben bevezető Facebooknak. A közösségi média-óriás újítására azóta is sok felhasználó panaszkodik, hamarosan kiderül, mit lépnek a korlátozásokra a Facebook főhadiszállásán.

Forrás: https://www.engadget.com/2017/08/25/google-chrome-keep-websites-muted/Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Reklám - tagoknak nincs: