Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: Processzor hűtő cseréje  (Megtekintve 727 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mesant

  • Globális moderátor
  • Kölyök tag
  • *****
  • Hozzászólások: 94
  • Karma: +6/-0
    • Profil megtekintése
    • Windowsmix
Processzor hűtő cseréje
« Dátum: 2017. Augusztus 07. - 10:28:34 »
Processzor hűtő cseréjére szántam el magam, mert a régi hűtő, bár gyári Intel, de kisteljesítményű, ráadásul a többszöri pasztázás alkalmával megállapítottam, hogy a műanyag rögzítés a végét járja.


A boltban némi tanakodás után, az Arctic Freezer 13-ra esett a választásom. Alapkövetelmény volt, hogy elég teljesítménnyel rendelkezzen, ne kelljen kiköltöznöm az erkélyre a mérete miatt, továbbá ne kelljen az alaplapot, tápot, tücsköt és bogarat kiszedni, tehát egyszerűen szerelhető legyen.

A műanyag rögzítők – óvatosan – hamar a helyükre kerültek, majd a hűtőblokk útjából el kellett a memóriamodulokat távolítani.A képen látszik, hogy a blokkról le kellett szednem a ventilátor modulját, hogy a csavar rögzítését (az szorítja rá a blokkot a procira) csak úgy lehetett biztonságosan megoldani.

Visszadugtam a kábeleket, óvatosságból nem csavaroztam össze a gépházat, start.

 

A hűtő csendesen surrog 1100-1600 fordulaton, maximális fordulaton (2200) is csak szélzaj van. Az alaplap 35, a proci 35 fokos, semmi sincs 40 fok felett.. A gép házában 3 hűtő van, szinte egy vonalban, a procihűtő közvetlenül az előoldali elsőtől kapja a cúgot, amelyet a hátsóra továbbit, az pedig kifújja a széljózsi minden irányába….

 
A hűtő ára normális, 9000 Ft-ba került….
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 07. - 12:18:41 írta Mesant »Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Processzor hűtő cseréje
« Dátum: 2017. Augusztus 07. - 10:28:34 »
Reklám - tagoknak nincs: