Progz - Ingyenesen letölthető remek programok

Szerző Téma: NotePad++ - több mint Jegyzettömb  (Megtekintve 930 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Progz

  • Adminisztrátor
  • Újonc
  • *****
  • Hozzászólások: 49
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
    • CikkPakk.hu
NotePad++ - több mint Jegyzettömb
« Dátum: 2017. Október 22. - 07:47:37 »
A NotePad++ a 32 és 64 bites Windows operációs rendszerek alatt lévő Notepad szövegszerkesztő leváltására készült. Annál azonban sokkal többet tud. Például nem csak a klasszikus fehér alapot fekete betűket képes megjeleníteni, hanem a különböző programozási nyelvek tagjait is. Ezenkívül akár különböző színsémák, témák is letölthetőek hozzá vagy mi magunk is beállíthatjuk kedvünk szerint őket.

A szövegszerkesztő mára már inkább egy alapvető, letisztult, kisméretű és egyszerű fejlesztői környezetnek számít. A program képes számtalan nyelvet felismerni, tagolni, színezni Windowsos környezetben. A kódkiemeléssel és a kódblokk egyesítéssel már sok programozó életét könnyítette meg a sok éves pályafutása alatt.

A Program rendelkezik WYSIWYG felülettel is és egyszerre több dokumentumot is meg tud nyitni, kezelni (füleken keresztül lehet váltani köztük), kereshetünk, cserélhetünk, kódolásokat változtathatunk meg a segítségével. A számtalan alap funkción kívül olyan extra funkciókat is tartalmaz mint a makrók felvétele és lejátszása, a változtatható nézetek és a könyvjelzők használata.

A program jellemzően a következő programozói is leíró nyelvekre szakosodott: text, C/C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, CSS, ASCII art (.nfo), doxygen ini file, batch file, Javascript, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, RC resource file, Pascal, Perl, Python, Ruby, Diff, Smalltalk és Postscript. A program magyar nyelven is elérhető és rendkívül kevés helyet foglal el a számítógépünkön.

Hivatalos honlap: https://notepad-plus- plus.org/
Letöltés: https://notepad-plus-plus.org/download/
Portable verzió: https://portableapps.com/apps/development/notepadpp_portable

Direkt link letöltéshez: https://downloads.sourceforge.net/portableapps/NotepadPlusPlusPortable_7.5.1.paf.exeProgz - Ingyenesen letölthető remek programok

NotePad++ - több mint Jegyzettömb
« Dátum: 2017. Október 22. - 07:47:37 »
Reklám - tagoknak nincs: